AI – simulering av kunstig liv og intelligens

Å arbeide med fagområdet formgiving, kunst og håndverk innebærer i utgangspunktet at man er interessert i veldig mye forskjellig. Området er i større grad enn tidligere blitt tverrfaglig, og i den forbindelse kommer man innom mange spennende områder der den digitale utviklingen kan formidle oss informasjon og kunnskap på nye måter.

Tenkte som så at jeg ville dele med meg noen interessante linker om kunstig liv og kunstig intelligens (Absolutt noe å kikke på for naturfaglærere):

Swimbots, et program der små enkle (digitale) organismer kjemper om «herredømmet» i et virtuelt miljø. Man kan forandre på ulike parametre og se hvordan disse utvikler seg med mer…(Programmet finnes til flere ulike plattformer, og er gratis): http://www.swimbots.com/

Bilde av virtuelle organismer i et virtuelt univers

Programmet Svimbots

Er du interessert i mer av den slags kan du finne en oversikt over flere slike simuleringsprogrammer på: http://www.alife.org/links.html.

Er du lei av å chatte med «virkelige mennesker» så kan det kanskje være av interesse å «snakke» med noen av de mange «intelligente» chat bots som finnes på nettet. Her er linker til noen slike:

http://cleverbot.com/http://www.elbot.com/http://alice.pandorabots.com/

Om digital bildeskaping

Universitetslektor ved Universitetet i Sørøst Norge.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar