Diverse fra «skrivebordskuffen» – God Jul!

Når man leter etter ny teknologi, forskning og kunnskap innen mitt fagområde (det digitalt skapende området) kommer man over mange interessante linker/nettsteder. De fleste av disse blir bare «liggende i skuffen» blant favorittene i nettleseren, og bare tatt frem igjen om det er et opplegg eller noe studentene mine lurer på der dette kan brukes.

Det er snart jul og noen fridager, og jeg tenkte at jeg kanskje kunne dele med meg noen av disse linkene Kanskje noe kan være av interesse. Det er et potpurri med innhold på mange ulike nivåer og ikke rettet mot spesifikke skoleslag eller målgrupper:

I arbeid med forelesninger om opphavsrett har jeg kommet inn på ulike former for mashups og miksing av ulikt materiale til nye arbeider/kunstverk mm. Her er en blogg/site som tar for seg dette innen mange ulike områder: http://remixtheory.net/  (Jeg synes uansett at det optimale er å lage alt selv!). Mashups har en egen genre som applikasjoner på nettsider der data fra ulike databaser settes sammen i en ny kontekst. Her kan du søke på slike: Mashups Directory på Programmable Web. Mye interessant informasjon kan komme frem når man kobler ulike databaser!

Leter du etter bilder, media med mer som du kan fritt kan bruke til remiks og mashups? Her er en søkemotor for slikt: http://search.creativecommons.org/. Her er en annen: http://www.sitepoint.com/30-creative-commons-sources/.

Har du lurt på hvordan coveret så ut på den LP-platen eller CD’n du for lengst har blitt av med eller ønsker du finne en god oversikt over album-kunst, – her er linken: http://albumart.org/.

Interessert i kalligrafi? Bas Vlam er en av de få jeg kjenner som har tatt dette håndverket og kunstformen med seg inn det nye årtusenet! Så får jeg komme tilbake til digital typesnitthåndtering og fontprogramvare en annen gang! Kan jo nevne denne linken da http://www.fontfreak.com/.

Jobber du med video, kan det være greit å finne ut av hvilken bitrate du trenger med mer i forhold til de formatene du arbeider med. Her er en kalkulator for slikt: http://dvd-hq.info/bitrate_calculator.php.

Har du flere datamaskiner og ønsker å arbeide på disse via et keyboard og en mus? Da er dette kanskje en mulig løsning:  http://code.google.com/p/synergy-plus/.

Jeg synes det er morsomt og interessant med leker der ny teknologi blir brukt. Kanskje kan slike leker utvikles til noe der man skaper, bare ved hjelp av tanken?

Et morsomt og kreativt spill: http://www.unit9.com/grrrgame/.

Juryerte utstillinger er visstnok viktig for oss som arbeider med kunst innen universitets- og høgskolesektoren. Her er en site med oversikt over slike: http://www.artshow.com/juriedshows/.

Her er et nettsted som prøvde å finne ut av hva slags lyder/musikk vi foretrekker: http://darwintunes.org/.

Eksempler på ulike former for mindmaps (tankekart) til bruk i undervisningen: http://www.mind-mapping.co.uk/mind-maps-examples/education.htm#Arts and music.

… Og til slutt en link til visuell og morsom programvare der man kan utforske kunstig intelligens og utviklingsteorier: http://www.swimbots.com/

Ha en riktig god jul!

Reklamer

Om digital bildeskaping

Høgskolelektor ved Høgskolen i Sørøst Norge.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s