Stop motion animasjon og diverse programvare

I videreutdanningsstudiet digital mediedesign 2 som til neste år blir omgjort til et nytt grunnstudie som heter Design i nye medier har vi i animasjonsemnet kikket litt på ulike programmer som kan brukes innen stop-motion animasjon, både i en skolesammenheng og for mer profesjonell bruk:

hjemmeoppsett animasjonHer et enkelt hjemmeoppsett med animasjonsdukke, enkel grønnskjerm og fjernkontrollert speilreflekskamera.

 

Dragonframe (profesjonelt program for stop motion og grabbing av bilder direkte fra DSLR kameraer. Vannmerke på trial versjon). Kan se ut til at dette er et program mange profesjonelle bruker. Det kommer med støtte for direkte styring av mange ulike speilreflekskameraer!
Anima Shooter: Vi har kikket på ulike versjoner av dette. (Gratisversjonen av denne fungerer med  HD-webcam). Proff-versjonen har også her mulighet for styring av flere ulike typer digitale speilreflekskameraer. Junior versjonen er gratis og kan brukes med webkamera opp til full HD oppløsning (1920*1080).
AnimatorHD: Et mye brukt program for stop- motion. Også dette har støtte for flere digitale speilreflekskameraer. ANIMATORDV SIMPLE+ er gratis og fungerer også med HD-webkamera, men med diverse begrensninger, slik man også kan se på andre gratisversjoner.

 

Monkey Jam er også et lite enkelt gratisprogram (for bruk med web-cam). Har ikke testet ut dette med kamera ennå.. Men det er helt gratis og sies å kunne brukes direkte med webcams! Filmer laget her kan eksporteres direkte ut til AVI-filer (kodec som da blir brukt sies det ikke noe om da, da AVI i utgangspunktet er et kontainerformat for video med mer)…

Ellers så har vi også brukt programvare som er frie sammen med canonkameraer for fjernopptak og kamerastyring. Da for å lage bildesekvenser som videre kan bearbeides og settes sammen (+ lyd) i videoredigeringsprogramvare etterpå.

Om digital bildeskaping

Universitetslektor ved Universitetet i Sørøst Norge.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.