3D ved studiet Digital bildeskaping og visuell kommunikasjon 2013 – årets pakke:

Ved studiet digital bildeskaping og visuell kommunikasjon, ved Høgskolen i Telemark, har vi i år valgt følgende programmer for arbeid med digital 3D:

  1. Innledende arbeider vi med 3D konstruksjon i programmet 123D Design. Den nyeste versjonen av dette gratisprogrammet gir muligheter for «enkel» design av det meste. Slår pr i dag gratisprogrammet til google (SketchUp) «langt ned i støvlene» i forhold til enkel design av mer «avanserte objekter»! (Så kan man nok se på mulighetene til å få laget arbeidstegninger – der ser pr. i dag SketchUP kanskje ut til være strået vassere!)
  2. Vi skanner objekter/scener med Kinect for Windows sensor og eller Kinect for Xbox360 sensor med programmet Scanect (for å få objekter med nok oppløsning (kvalitet), velger vi å bruke betalversjonen til ca. kr. 800,-) Programmet kan også brukes med andre sensorer.
  3. For å rense/bearbeide objekter for videre bearbeiding bruker vi to gratis programmer: MeshLab og Meshmixer.
  4. For videre arbeid med trådmodellene («fri modellering») vi har laget med Scanect og renset med de andre programmene bruker vi gratis-programmet Sculptris.
  5. Så kan vi enten (via de to bearbeidingsprogrammene) enten lage en modell for 3D utskrift (lage modellen om til en «solid») til en 3D-skriver eller bearbeide disse modellene videre med materialegenskaper og teksturer (male overflaten mm) for bruk i et 3D visualiseringsprogram. (For animasjon og rigging med «bones» for inverse kinematics må evt objektet bearbeides noe, og helst være en «solid» i utgangspunktet – Dette jobber vi ikke med i år.).
  6. Som visualiseringsprogram velger vi (hovedsakelig) i år programmet Bryce 7  (som fortsatt (noen steder, finnes i en gratisversjon på nettet), for å arbeide videre med materialer, sceneoppsett, lysoppsett, – for til slutt å rendere et bilde som vi kan (muligens etter litt Photoshop-arbeid) skrive ut til et bilde!

adrian as rock2

Reklamer

Om digital bildeskaping

Universitetslektor ved Universitetet i Sørøst Norge.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s