Lage apper, noe du nå kan gjøre uten å være utdannet programmerer!

Det har etter hvert kommet mange ulike tjenester på nettet der du kan lage «apper» (små programmer hovedsakelig beregnet for bruk til smartmobiler/pads).

Vi som jobber innen digitalt skapende arbeid, måtte tidligere ha en god del kompetanse innen programmering for å slage slikt. Nå har det kommet mange tjenester (online) som lar deg lage slike på «enkle» måter uten at du nødvendigvis trenger en dypere forståelse i programmering! De fleste baserer seg dog på ulike maler som begrenser den frie utfoldelsen noe.

Forståelse for systemering (hvordan et program bygges opp), og hvordan ulike former for data kan brukes i programmer kan nok uansett være godt å kjenne til før man begynner med utvikling av en ny app. Dette gjelder de som har mer avanserte funksjoner der man kan bruke database-data fra ulike nettsteder.

Her er diverse linker til ulike tjenester/utviklingsverktøy på nettet som brukes direkte via en nettleser. Noen er beregnet for Apples produkter slik som iPod, i Phone, IPad, og andre for Android drevne enheter (telefoner og pads):

http://www.appmakr.com/ : Appene som kan lages fra denne siten ser i første rekke ut til å basere seg på å sette sammen og vise ulike nettressurser. Denne formen for online appmaker går igjen i de fleste andre linkene her også.

http://freeandroidappmaker.com/

http://www.andromo.com/

http://www.appsgeyser.com/

http://www.shoutem.com/

http://www.android3apps.com/

http://www.freeiphoneappmaker.com/ : Her kan du kun lage gratis-apper til Iphone. Disse lages med utgangspunkt i en rekke maler. Så fyller du inn dine data trinnvis. De fleste malene er basert på spørsmål/svar muligheter (quiz). Det er også noen som kan vise bilder (gallerier) og noen der du kan lage knapper som spiller av egne lydfiler.

Vær obs på hva disse tjenestene egentlig tilbyr i forhold til hva du ønsker å gjøre! Flere av dem vil inkorporere reklame inn i de appene du utvikler og andre kan ha ønsker om prosenter fra avkasting i forhold til salg mm.  – Så les avtalene nøye før du godtar og bruker disse tjenestene som redskap for dine ideer til apper. Se også på hva slags data som blir innhentet om deg og andre, både fra firmaet med appmaker-tjenesten, og ikke minst hva evt 3.parts firmaer kan finne på å plukke opp.

Er ideen veldig god, så kan det hende at du burde se deg om etter andre løsninger i forhold til utvikling og distribusjon!

Her er en oversikt med kommentarer på noen av tilbudene:

http://www.readwriteweb.com/archives/13_tools_for_building_your_own_iphone_app.php

Har du noen erfaringer eller kommentarer på dette? Kom med dem!

Reklamer

Om digital bildeskaping

Høgskolelektor ved Høgskolen i Sørøst Norge.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s