Iphone- eller ipod-apps for de kreative – komposisjon av musikk, 3D-modellering og bildeskaping

For å holde bedre styr på avtaler og møtevirksomhet anskaffet jeg meg nylig en ipod touch. Den er grei å ha til slikt (og kan i tillegg synkroniseres med avtalebøker i MS Outlook på PC). Da jeg ikke ønsker å telefonere (iPhone er så mye dyrere, – på mange måter) ble det altså en iPod i stedet for.

En annen grunn til anskaffelsen var å få en nyere og bedre “dings” til avspilling av mp3- musikk. Nå viser det seg at denne nyanskaffelsen kan gjøre så meget mer enn å spille av musikk og holde styr på mine avtaler. Med muligheter både for å ta bilde, video, surfe på nettet, og i tillegg bruke ulike programmer (som en liten datamaskin) måtte jeg selvsagt se på hva jeg ellers kan bruke denne dingsen til. Fagtidskrifter som Imagine FX og Digital Artist har i det siste hatt flere oppslag om bruk av ipod eller ipad som aktuelle verktøy (oftest skisseverktøy) for den digitale kunstneren.

Til bildebruk på fotografier: Vi finner bla Photoshop Lite-programmet fra Adobe som beskrevet i artikkel fra IDG (OK for enkel bildebehandling av bilder tatt med apparatet), og for bildebehandling finnes det ellers mange ulike programmer (også gratis) for å gjøre ulike ting (oftest legge på effekter) på digitale fotografier/bilder.

Det finnes ellers mange ulike bildebehandlingsprogrammer tilgjengelig. Flere av disse er gratis og kan brukes til diverse spesialeffekter, selv om funksjonaliteten som oftest er temmelig begrenset i forhold til hva vi er vante til fra “ordinære” datamaskinprogrammer.

Til tegning/maling og skissevirksomhet finnes det også en rekke ulike programmer (også flere gratisprogrammer), får evt komme tilbake til hva som virkelig skiller seg ut på dette området senere. Prøver nå bla ut gratisprogrammet Art Studio Light som ser ut til å fungere greit sånn midt på treet.

For å lage musikk/komponere musikk har jeg funnet programmet Music Studio som finnes både i en gratis versjon i tillegg til en mer omfattende og bedre betal-versjon. Flere artikler på nettet omtaler dette som noe av det beste innen sjangeren, for bruk på ipod/ipad. Det finnes ellers flere interessante gratisprogrammer å teste ut i forhold til det å lage/spille musikk: Amazing Piano Free iPhone app., Pocket Shaker iPhone app., Amazing Piano Free iPhone app., MiniPiano iPhone app., uDrummer Lite iPhone app. Med flere…

For oss som også arbeider med 3D-modellering kan programmet SculptMaster kanskje være av interesse. Det finnes også en gratis versjon av dette, men dette har ikke mulighet for export av 3D-modeller. Å modellere i 3D direkte på skjermen med fingeren er en interessant og ny opplevelse. Kanskje dette kan få fart i arbeidet med organisk 3D modellering!?

– Så da er det bare å sette i gang å skape noe på den lille dingsen da!

Reklamer

Om digital bildeskaping

Universitetslektor ved Universitetet i Sørøst Norge.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s